Typy kurzů » Sushi
Sushi (suši) je tradičním, klasickým japonským jídlem s tisíciletou historií
Během své dlouhé historie si každá část Japonska vytvořila místní speciality. Některé z receptů si udržely svou podobu, jiné byly upraveny pro uspokojení moderní civilizace. Jen málokdo ví, že sushi v doslovném překladu znamená kyselá rýže.
V našem kurzu se s námi naučíte připravovat rýži na sushi, jak nakupovat a upravovat ryby a jiné ingredience potřebné na sushi a jak připravovat několik základních druhů sushi.
Menu:
MAKI - Je nejzákladnějším druhem servírování sushi. Má tvar rolky, plněné rýží, rybou a zeleninou, které jsou obaleny mořskou řasou. Při konzumaci se namáčí do sojové omáčky a wasabi.
KAPPAMAKI- okurka, pražená sezamová semínka
TEKAMAKI –tuňák
OŠINKOMAKI- s takuanem (marinovaná ředkev)
SAKEMAKI- s lososem
NIGIRI - Je prsty vytvarovaný váleček z rýže, ozdoben druhem nakrájené syrové ryby, avokádem nebo vejcem. Podává se s marinovaným zázvorem a sojovou omáčkou s wasabi.
SAKE- s lososem
MAGURO- s tuňákem
EBI- s krevetou
SASHIMI - Jeho tradice sahá až do 16. století, kdy si tuto úpravu oblíbili Samurajové. Tento druh se připravuje z krájené syrové ryby, která se máčí do sojové omáčky a wasabi. Přílohou je jemně nakrájená zelenina nebo jasmínová rýže. Podává se též s vývarem ze sojových bobů (miso-soup )
Během své dlouhé historie si každá část Japonska vytvořila místní speciality. Některé z receptů si udržely svou podobu, jiné byly upraveny pro uspokojení moderní civilizace. Jen málokdo ví, že sushi v doslovném překladu znamená kyselá rýže.
V našem kurzu se s námi naučíte připravovat rýži na sushi, jak nakupovat a upravovat ryby a jiné ingredience potřebné na sushi a jak připravovat několik základních druhů sushi.
Menu:
MAKI - Je nejzákladnějším druhem servírování sushi. Má tvar rolky, plněné rýží, rybou a zeleninou, které jsou obaleny mořskou řasou. Při konzumaci se namáčí do sojové omáčky a wasabi.
KAPPAMAKI- okurka, pražená sezamová semínka
TEKAMAKI –tuňák
OŠINKOMAKI- s takuanem (marinovaná ředkev)
SAKEMAKI- s lososem
NIGIRI - Je prsty vytvarovaný váleček z rýže, ozdoben druhem nakrájené syrové ryby, avokádem nebo vejcem. Podává se s marinovaným zázvorem a sojovou omáčkou s wasabi.
SAKE- s lososem
MAGURO- s tuňákem
EBI- s krevetou
SASHIMI - Jeho tradice sahá až do 16. století, kdy si tuto úpravu oblíbili Samurajové. Tento druh se připravuje z krájené syrové ryby, která se máčí do sojové omáčky a wasabi. Přílohou je jemně nakrájená zelenina nebo jasmínová rýže. Podává se též s vývarem ze sojových bobů (miso-soup )