Typy kurzů » Ryby a mořské plody
Ryby a mořské plody jsou jedny z nejzajímavějších a nejchutnějších surovin které v dnešním světě zaměřeném na zdravou a dietní stravu nemůžou chybět ve Vašich kulinářských dovednostech.
Tyto suroviny, velmi bohaté na minerální látky a vitamíny které naše tělo velmi potřebuje mají při své přípravě spoustu nástrah a úskalí kterými Vám naši lektoři pomohou zdárně proplout k úspěchu Vaší večeře.
Dozvíte se nejen jak tyto suroviny připravovat ale i jak a kde je nakoupit, rozpoznat kvalitu a čerstvost a jak je šetrně skladovat.
V letním období a za příznivého počasí tento kurz může probíhat na venkovní terase jako barbecue a ryby připravovat na venkovním otevřeném grilu.
MENU:
Krevety a Kalamáry restované na víně a citronové trávě, zastříknuté bílým vínem se salsou z papaya nebo manga a koriandru
Grilovaná mořská ryba ( nejčastěji mořský vlk nebo Pražma královská, podle momentální dostupnosti na trhu), v omáčce z čerstvých rajčat, fenyklu, bylinek a oliv.
Slávky dušené na černém pivu
- k tomuto kurzu si s námi připravíte několik druhů příloh a omáček podle momentální sezonní dostupnosti surovin